Információs szám
061/252-0688
 • Céginformáció
 • Székhely
  1149 Budapest, Egressy út 77.

 • Levelezési cím
  1149 Budapest, Egressy út 77.

 • Telefon
  2520688

 • Fax
  3643065

 • E-mail
  alkusz@mkfe.hu

 • Ügyvezető
  Papp Imre

 • Adószám
  13348816-2-42

 • Cégjegyzékszám
  01-09-730679


Hírek
Informatikai karbantartás miatt teljesen leállnak elektronikus kommunikációs rendszereink 2024. február 23-án (pénteken) délután, azonban már február 21-én (szerdán) az esti órákban is kimaradásokra kell számítani. Az érintett órákban ügyfélszolgálati szünetet tartunk.

Vegye igénybe az MKFE Biztosítási Alkuszon keresztüli rendkívül kedvező díjú ajánlatainkat: hulladéktermelő vállalkozásoknak 10 millió forintos felelősségbiztosítás 36.600 Ft-tól, hulladékgazdálkodóknak pénzügyi biztosíték 23.973 Ft-tól, felelősségbiztosítás 71.919 Ft-tól!

Budapesti székházunkon kívül a nyíregyházi irodánkban is várja Önt munkatársunk a fuvarozók igényeire szabott, valamint egyedileg kidolgozott biztosítási konstrukciókkal!
Kedves Ügyfelünk!
 
Az orosz-ukrán háború és a szembenálló felek kölcsönös szankciói miatt változások álltak be a biztosítási zöldkártya orosz és belorusz elfogadását illetően. Összeállításunkat alább olvashatja:

  2023. június 1-jétől az az EGT-tagállamok, Svájc és az Egyesült Királyság zöldkártyairodáinak jogosultsága, valamint az orosz és belorusz zöldkártyairodákkal közötti kétoldalú megállapodások hatályukat vesztik. Ettől az időponttól az érintett országok és Oroszország (valamint Belorusszia) közötti határokon átnyúló forgalom a határbiztosítás hatálya alá tartozik majd. A kétoldalú megállapodások megszűnésére való tekintettel a magyar nemzeti iroda nevében kibocsátott zöldkártyák Oroszország és Belorusszia területére csak a felmondási idő utolsó napjáig (2023. május 31.) érvényesek. Ezzel párhuzamosan 2023. június 1-jétől az orosz és belorusz irodák által kibocsátott zöldkártyák nem tekinthetők érvényesnek, így azokkal e naptól kezdve Magyarország területére belépni nem lehet, az érintett járművek üzembentartóitól határbiztosítási szerződés megkötését követelik meg.
Értesítjük tisztelt Ügyfeleinket, hogy a húsvéti hosszú hétvégére tekintettel 2023. április 6-án (Nagycsütörtökön) a nyitvatartásunk pénteki órarend szerint alakul.
Megjelent a Magyar Közlöny 2023. 45. számában a Kormány 96/2023. (III. 29.) Korm. rendelete a hazai közúti fuvarozói vállalkozások versenyképességének javítását célzó egyes kormányrendeletek módosításáról, melynek értelmében 2023. március 30-tól a közúti árufuvarozásban és személyszállításban foglalkoztatott gépkocsivezetők és árukísérők napidíja nemzetközi tevékenység esetén 85 euróra, belföldi munkavégzés során pedig 9000 forintra emelkedett a jogszabályban rögzített feltételek teljesülése esetén.
Minden kedves Tagunknak és Ügyfelünknek boldog karácsonyt és eredményes, fuvarokban gazdag új évet, a még úton lévő fuvarozóknak biztonságos hazautat kívánunk  az MKFE Biztosítási Alkusz valamennyi dolgozója nevében!

 

Értesítjük kedves Tagjainkat és Ügyfeleinket, hogy az MKFE-nél az év utolsó munkanapja 2022. december 23. (péntek) lesz; ezen a napon egyesületünk 14:00 órakor zár. Az MKFE Szolgáltató Kft. utolsó munkanapja december 22. (csütörtök). Alkuszos kollégáink a két ünnep között otthoni ügyeletet tartanak halaszthatatlan biztosítási ügyekben.
Több ezer liter gázolaj kiszállításának lehetőségével kecsegtető leveleket küldenek ismeretlen csalók mások mellett MKFE tagvállalkozásoknak is, ezért kérjük, hogy minden ilyen típusú megkeresésnél körültekintően járjon el! Ha nem a megszokott MOL üzletkötője veszi fel Önnel a kapcsolatot, vagy nem a megszokott „.hu” végződésű e-mail címről kap levelet, vagy nem a megszokott telefonszámról, hanem pl. 21-es körzetszámú telefonról keresik, vagy ilyen számot adnak meg kontaktnak, ne dőljön be, csalók állnak a háttérben!
A vis maior előre nem látott kényszerítő körülmény, elháríthatatlan akadály, ami meggátol valamely kötelezettség elvégzésében. Járvány, háború, üzemanyaghiány/üzemanyagkorlátozás, országon belüli vagy országot, országokat érintő szankciók önmagukban nem vis maior helyzetek és önmagukban nem mentesítenek a szerződéses kötelezettségek – mint pl. a fuvarfeladatok teljesítése - alól.
 
 
 
Budapesti székházunkban technikai okok miatt 2022. december 9-én (pénteken) 12:00 óráig tart a kereskedelmi áruk értékesítése, valamint a TIR-igazolványok kiadása és visszavétele.
Minden Kedves Ügyfelünknek pihentető hosszú hétvégét kívánunk.
 
Halottak napja - a békességé. Az élőké. Hiszen azok, akik, ha le is hunyták szemüket, de szeretetünkben megmaradtak - nem haltak meg. Bennünk élnek tovább.

 
Üdvözlettel:

az MKFE Biztosítási Alkusz csapata


 
Tisztelt  Ügyfeleink!
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a budapesti MKFE irodában technikai ok miatt 2022. október 25-én (kedden) szünetel az ügyfélfogadás. A közműszolgáltató tájékoztatása szerint a hibaelhárítás a délutáni órákig elhúzódhat.  Ez idő alatt le kell állítani az Egyesület szervereit is, ezért az áramkimaradás alatt nem lesz elérhető a levelező rendszerünk, tehát e-mailokat sem fogunk látni.

Felhívjuk az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. Tisztelt Ügyfelei figyelmét arra, hogy az üzemszünet ideje alatt sürgős esetben az Alkusz Kft munkatársait az alábbi telefonszámokon érhetik el:
06 (20) 324-6155
06 (20) 489-7319

 
A hálozati telefonon a fentebb írt technikai hiba miatt nem leszünk elérhetőek.
   
Köszönjük a megértésüket.
 
Üdvözlettel:
 
az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. csapata
Tisztelt Ügyfelünk!


Tájékoztatjuk, hogy az Egyesületünk budapesti irodája 2022. október 15-én (szombaton) zárva tart.
Az ügyfélfogadás október 14-én pénteken a megszokott rendben zajlik.

Október 17-án hétfőn az iroda a megszokott nyitvatartási rendben várja az ügyfeleket.
 
Köszönjük szíves megértésüket!

Üdvözlettel: MKFE Biztosítási Alkusz Csapata
Kedves Ügyfeleink!
 
Az MKFE Biztosítási Alkusz Kft.-t 2004. szeptember 1-jén a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete alapította egyedüli tulajdonosként. A céget a cégbíróság 2004. 10. 18-án jegyezte be. Célja az volt, hogy tagjai részére a meglévő szolgáltatások körét bővítse, feladatául tűzte ki, hogy a magyar biztosítási piacon versenyképes és jó termékekkel szolgálja ki ügyfeleit. 
Tekintettel a szomszéd országban zajló háborúra, szeretnénk Önöknek egy kis segítséget nyújtani biztosítási oldalról, hogy jelen helyzetben a biztosítók, hogy kezelik a háborús események miatt bekövetkező károkat. Minden biztosítási módozatnál – legyen az kgfb, Casco vagy CMR és szállítmánybiztosítás ill. sofőr-utasbiztosítás – az általános kárbiztosítási feltételekben meghatározott alábbi kizárási okok alapján minden olyan kár, amely a harci / háborús cselekmények miatt következett be, a biztosítási fedezetből kizárt eseménynek számít. „Nem fedezi a biztosítás a háború, harci cselekmények, idegen hatalom ellenséges cselekményei, polgárháború, lázadás, forradalom, tüntetés, sztrájk, az Alaptörvény szerinti rendkívüli állapot, szükségállapot, a megelőző védelmi helyzet, a váratlan támadás, és a zavargások során keletkezett vagy ezen eseményekkel összefüggésben felmerülő károkat.”

Azt ajánljuk, mindig nézze meg a biztosítási szerződésének a feltételét!
Kedves Ügyfeleink!
 
Az Aegon Biztosító tulajdonosváltásának folyamata sikeresen lezárult. Az új tulajdonosokkal kötött megállapodás alapján a társaság 2022 szeptemberétől Alfa Vienna Insurance Group márkanéven lesz jelen a piacon, addig Aegon néven működik. A biztosítótársaság küldetése változatlanul ügyfeleik pénzügyi igényeinek hatékony kiszolgálása, ezáltal egy biztonságosabb jövő megteremtése.
 
 
A három betűből és három számjegyből álló hazai rendszámok sora már igen korlátozott, néhány éven belül már nem lehetne új rendszámokat kiadni, ezért 2022 júliusától az első ízben Magyarországon forgalomba helyezett járművek már négy betűből és három számjegyből álló, új típusú rendszámokat kapnak majd.
Kedves Ügyfeleink!
 
Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy 2022 május 12-én (csütörtökön) a székházban reggel 08:00 – 16:00 óra között nem lesz víz, ezért a székház zárva lesz, így személyes kiszolgálás sem lesz. Az Alkusz csapatának munkatársai otthonról fognak dolgozni, tehát telefonon és e-mail-ben elérhetőek leszünk. Köszönjük megértésüket.
 
 
az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. csapata
Értesítjük kedves  Ügyfeleinket, hogy a húsvéti ünnepek körül kisebb változások lesznek cégünk ügyfélszolgálati rendjét illetően.
Kedves Ügyfeleink!
 
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022. március 26-án, a munkanappá nyilvánított szombaton Alkusz cégünknél kötelező szabadságolás lesz érvényben, ezért azon a napon munkatársaink nem lesznek elérhetők. Köszönjük szíves türelmüket és megértésüket.
 
az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. csapata
Tisztelt Ügyfeleink! A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete – együttműködve a hazai karitatív szervezetekkel – lehetőséget kíván biztosítani azoknak a személy- és áruszállító vállalkozásoknak, akik támogatni kívánják Ukrajnát, valamint az ukrajnai menekülteket – a Kárpátaljára és Magyarországra érkezőket egyaránt. Ennek érdekében létrehozunk egy adatbázist azokról a felajánlásokról, amelyeket a karitatív szervezetek a humanitárius segítségnyújtás közben igénybe vehetnek. Kérjük, hogy amennyiben fel tud ajánlani járműkapacitást ilyen célra, küldje meg részünkre ezeket az információkat a portal@mkfe.hu e-mail címre.
Kedves Ügyfelünk!

Az Európai Utazási Biztosító Zrt. az alábbi tájékoztatást adta:
 
Tekintettel arra, hogy a háborús helyzettel összefüggésben bevezetett nemzetközi szankciók, valamint a légtér- és egyéb korlátozások miatt a Biztosító által vállalt szolgáltatások megfelelő minőségben történő teljesítése nagymértékben bizonytalanná vált, az Európai Utazási Biztosító Zrt. (EUB) úgy döntött, hogy 2022. március 6-tól további módosításig Oroszországra és Fehéroroszországra kiterjedő területi hatállyal utasbiztosítási szerződés nem köthető. A biztosítási feltételektől eltérő korlátozás a biztosítási szerződésben (biztosítási kötvényen) záradékban szerepel.

 
Kedves Ügyfelünk!
 
Mint Ön is hallott róla, a Sberbank Magyarország Zrt. súlyos likviditási és tőkehelyzete miatt az MNB is visszavonta a hazai hitelintézet tevékenységi engedélyét, és elrendelte annak végelszámolását. Emiatt a Wáberer Hungária Biztosító Zrt. tájékoztatása szerint 2022. március 2-tól Sberbank-os számlaszámokra nem hajt végre utalást. A Sberbank-kal kapcsolatos információkról minden ügyfélnek célszerű értesülnie, hiszen meg kell adniuk egy másik olyan számlaszámot, ahová túlfizetés esetén a biztosító utalhat. Üdvözlettel:
 
az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. csapata
Ukrajna az összes ukrán-orosz és ukrán-belorusz határátkelőjét lezárta. Szintén zárva vannak az ukrán-moldáv határok a határszakasz középső szakaszán.
 
KÉRJÜK, NE INDÍTSANAK EL EGYETLEN GÉPKOCSIVEZETŐT SEM UKRAJNÁBA! Magyarország kijevi Nagykövetségétől érkezett tájékoztatás szerint az ukrán biztonsági helyzetre tekintettel mindenkinek – így a hivatásos gépkocsivezetőknek is – javasolt a regisztráció, függetlenül attól, hogy mennyi ideig vagy milyen célból tartózkodik a szomszédos országban. A ma hajnali orosz invázió és a bizonytalan ukrán belpolitikai helyzet miatt az MKFE arra kéri tisztelt Tagjait, hogy kizárólag akkor indítsanak fuvarfeladatot Ukrajna illetve a háborús övezet felé vagy azon át, ha ez elengedhetetlen.
Kedves Ügyfeleink!
 
Mint bizonyára Ön is értesült róla, 2022. február 24-én Oroszország és Ukrajna között kitört a háború, így Ukrajna területe hadszíntérré vált. Azt tanácsoljuk a fuvarozóknak, hogy ne indítsanak fuvarfeladatokat Ukrajna felé, sem azon keresztül, illetve az ott rekedt járműveikkel minél előbb hagyják el az ország területét. Biztosítási vonatkozásban fontos tudnivaló, hogy a biztosítók tájékoztatása szerint a kialakult helyzetben változatlanul a biztosítási szerződésekben foglaltakat kell irányadónak tekinteni. A háborús cselekmények által okozott károk ki vannak zárva a biztosítási fedezetből. Alkusz cégünk bízik a helyzet mihamarabbi rendeződésében. Felmerülő kérdésével keresse munkatársainkat!
 
 
az MKFE Biztosítási Alkusz csapata
Kedves Ügyfeleink!

Ezúton küldjük a tájékoztatónkat az utasbiztosítási szolgáltatásról az Ukrajnában fennálló háborús helyzet kapcsán:
Érvényes: 2022.02.25-től visszavonásig                 


 
Kedves Ügyfelünk!
 
Alkusz cégünknél e-mailcím-változás történt. A kárrendezéssel kapcsolatos ügyekben a korábbi karrendezes@mkfe.hu helyett ezentúl a karrendezes@mkfealkusz.hu e-mail-címen tudunk szíves rendelkezésére állni.

Üdvözlettel:
 
az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. csapata

A biztosítók a kgfb szerződéseikre meghirdetett díjtarifájukban a károkozásokat pótdíjjal is „büntethetik" a bonus-malus besorolás alkalmazása mellett. Bár ez a magyar fogyasztók széles körét érinti, részleteit mégis sokan nem ismerik. A pótdíjként alkalmazott díjkorrekció ugyanis a bonus-malus besorolás során alkalmazott feltételektől eltérő kártörténeti adatokat, időszakokat is figyelembe vehet, így olyankor is befolyásolhatja a biztosítás díját, amikor a bonus-malus besorolás nem változik. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) fellépésére a biztosítók megkezdték a károkozói pótdíj mértékének csökkentését. Dr. Nagy Olga, az MNB mellett működő Pénzügyi Békéltető Testület tagjának cikke.

 

A tavaly nyáron elfogadott Mobilitási Csomag egyes rendelkezéseit a tagállamoknak saját hatáskörben kell beépíteniük a hazai jogrendjükbe. Magyarország a 2021. december 27-én megjelenő közlönyben kihirdetett 791/2021. (XII. 27.) Korm. rendeletével módosított egyes szabályokat.
Értesítjük Kedves Ügyfeleinket, hogy az év utolsó munkanapja 2021. december 23. (csütörtök) lesz; ezen a napon alkusz cégünk 14:00 órakor zár.
 
 
Minden Kedves Ügyfelünknek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és eredményekben gazdag Boldog Új évet Kívánunk.

MKFE Biztosítási Alkusz Kft Csapata nevében

 

2021. december 17-én (pénteken) egyesületünk értékesítési csoportja és pénztára — technikai okok miatt — 12:00 óráig tart nyitva. Ezen a napon a pénztárral összefüggő valamennyi ügytípust illetően 11:30-ig tudunk rendelkezésre állni.


 Értesítjük kedves Ügyfeleinket, hogy 2021. karácsony előtt az alábbiak szerint változik az ügyfélfogadási rendünk.

A munkanappá nyilvánított szombaton (2021. december 11-én) egyesületünk zárva lesz így Mi sem fogunk dolgozni az éves szabadságok ütemezésének kötelező rendje miatt.

 

A karácsony előtti utolsó héten, december 20–23. között (hétfőtől - csütörtökig) járványügyi okok miatt  home office-ban fogunk dolgozni. 

 

Köszönjük szíves türelmüket és megértésüket.
MKFE Biztosítási Alkusz Csapata

Az EU által 2020 nyarán elfogadott jogszabálycsomag a vezetési és pihenőidőktől kezdve a kiküldetési szabályokon át az unión belüli fuvarozási előírásokig számos ponton érinti a közút fuvarozókat. Az új előírások között szerepel az is, hogy a nemzetközi viszonylatban dolgozó, kizárólag 3,5 tonna megengedett össztömeg alatti járműveket üzemeltető árufuvarozó vállalkozásoknak legkésőbb 2022. május 21-től közösségi engedéllyel kell rendelkezniük az unión belüli szállításaikhoz.
Tisztelt Tagunk!
Megkezdődtek az MKFE őszi tagi találkozói, melyeken a szakma mindennapjait érintő kérdések kerülnek terítékre. Az ország egyes régióiban esedékes szakmai konferenciáinkon az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. is képviselteti magát.
 
Őszi tagi találkozóinkra az egyesületnél teljes tagi jogviszonyban álló vállalkozásokat várjuk. A tagi találkozók listáját megtalálják az MKFE holnapján: www.mkfe.hu
 
(A rendezvényeken érvényes oltási igazolvánnyal, valamint a maszkviselésre és távolságtartásra vonatkozó járványügyi szabályok betartásával lehet részt venni.) Üdvözlettel:
 
az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. csapata
Kedves Ügyfeleink!
 
Örömmel ajánljuk szíves figyelmükbe, hogy Alkusz cégünk 2019. december 1. óta kárrendezési szolgáltatással is áll az Önök rendelkezésére, mellyel díjmentesen élhetnek a szerződött ügyfeleink!
Kérjük, hogy kárbejelentéssel kapcsolatos dokumentumaikat a karrendezes@mkfe.hu e-mail címre küldjék meg.

Üdvözlettel:
 
az MKFE Biztosítási Alkusz csapata
Kedves Ügyfeleink!
 
A járványhelyzet enyhülésével 2021. június 1-től az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. munkatársai megkezdték a munkát az egyesület székházában. 
Az eddig otthonról dolgozó kollégák közül minden munkatársunkat már a megszokott irodai környezetben tudják elérni.
Felhívjuk tisztelt Ügyfeleink figyelmét arra, hogy az ügyfélfogadás továbbra is a járványügyi szabályok betartása mellett lehetséges! Kérjük, hogy az épületben viseljenek arcmaszkot, és egyszerre csak annyi személy tartózkodjon az ügyfélszolgálaton, amely mellett lehetséges betartani a szociális távolságtartásra (1,5 méter) vonatkozó szabályokat.
 

MKFE Alkusz Csapata
Kedves Ügyfelünk!
 
   Tájékoztatjuk, hogy a járványhelyzet miatt munkatársaink május hónapban is „home office” módon látják el feladataikat, azonban ezen időszak alatt természetesen ugyanúgy elérhetők mind e-mail-ben, mind pedig telefonon. Alkusz cégünk előreláthatólag júniusban fog visszatérni a rendes, helyszíni munkavégzéshez. Köszönjük szíves türelmét és megértését! Üdvözlettel:
 
    Az MKFE Biztosítási Alkusz csapata
Az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. tájékoztatja a kedves Tagokat és Ügyfeleket, hogy a társaság munkatársai járványügyi megfontolásból egész áprilisban home office rendszerben végzik munkájukat.
Alkusz cégünk
 elérhetőségei változatlanok. Munkatársaink készséggel állnak szíves rendelkezésükre.

Köszönjük megértésüket. MKFE Biztosítási Alkusz Kft Csapata

Tisztelt Tagjaink! Tisztelt Ügyfeleink! 
 
Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. új lehetőségként, kibővítve az érintett ügyfelek körét már egyéni vállalkozók számára is kínál utólagos útdíj-garanciabiztosítást!
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2021. március 4-én bejelentett járványügyi korlátozások miatt az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. 2021. március 8-tól – előreláthatólag két hétig –, home office és online rendszerben folytatja az ügyfelek kiszolgálását. Személyes ügyintézésre az MKFE budapesti székházában ebben az időszakban nincs lehetőség.
A vezetői engedély bevonásának határaként megjelölt sebességtúllépés mértékét az eddigiekhez képest 10 km/h-val alacsonyabban húzták meg, a kiróható bírságtétel legnagyobb összegét pedig 2.180-ról 5.000 euróra (1.785.000 forintösszegre) emelték. Az új szabályok szerint lakott területen 80 km/h fölött elvehetik vezető jogosítványát (50 km/h a megengedett sebességhatár).
 
https://www.oeamtc.at/thema/vorschriften-strafen/zulaessige-hoechstgeschwindigkeiten-in-oesterreich-16182124
https://das.hu/jogi-esetek-es-hirek/ausztria-gyorshajtas-szigorodo/
https://www.oeamtc.at/thema/vorschriften-strafen/zulaessige-hoechstgeschwindigkeiten-in-oesterreich-16182124
A rendkívüli járványhelyzetben Magyarországon visszaesett a gépjármű-használat, ezzel párhuzamosan pedig a balesetek száma is csökkent. A Groupama Biztosító ezért úgy határozott, hogy — méltányossági megfontolásból — egyszeri pénzösszeget juttat vissza azon ügyfeleinek, akik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukat (kgfb) a társaságnál kötötték.
Kedves Ügyfelünk!
 
Az MKFE Biztosítási Alkusz Kft.-nél karácsony és újév között ügyfélszolgálati szünet lesz, azonban 2020. december 28-31. között e-mail-es, online ügyeletet tartunk a zöldkártyákkal és fedezetigazolásokkal kapcsolatos ügyekben. Egyéb ügytípusokban nem tudunk Ügyfeleink rendelkezésére állni (flottabővítés, új szerződések), mert a velünk kapcsolatban álló biztosítótársaságok a két ünnep között országszerte zárva tartanak. Az ügyeletet minden nap más-más munkatárs fogja ellátni ezért kérjük, hogy az alkusz@mkfe.hu-ra írjanak, mert azt mindenki látja.
Üdvözlettel:
 az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. csapata

Értesítjük kedves Ügyfeleinket, hogy a munkanappá nyilvánított szombaton, 2020. december 12-én egyesületünk budapesti és nyíregyházi irodája zárva tart. 


Köszönjük szíves megértésüket!
MKFE Biztosítási Alkusz Kft Csapata

A Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe – idehaza sokan Union Biztosító néven ismerhetik a vállalatcsoportot – 2020. november 29-én megállapodást kötött az AEGON csoporttal az AEGON magyar, a román, a lengyel és a török leányvállalatainak megvásárlásáról.

Tisztelt Tagjaink és Ügyfeleink! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az MKFE budapesti ügyfélszolgálati irodájában a pénztár és az értékesítés november 27-én (pénteken) technikai okok miatt 12:00 órakor bezár.


Kérjük, hogy amennyiben a pénztárba szeretnének személyesen befizetni díjat , akkor ezen a napon ezt 12:00 óra előtt szíveskedjenek megtenni.
 

Megértésüket köszönjük.

MKFE Alkusz Csapata

Kedves Ügyfeleink!
 
Bár a járvány őszi hulláma miatt újabb szigorítások léptek életbe, ne feledje, hogy munkatársaink továbbra is készséggel állnak szíves rendelkezésére e-mail-ben, telefonon és személyesen. Egyesületünk székházában kötelező az arcot fedő maszk használata, és az ügyféltérben védőtávolságot kell tartani. Vigyázunk Önre és kollégáinkra!
 
Üdvözlettel:
 
az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. csapata

 
Tisztelt Tagjaink és Ügyfeleink!
 
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az MKFE budapesti ügyfélszolgálati irodája október 22-én (csütörtökön) 14:30 órakor bezár. 
 
Kérjük, hogy hivatalos ügyeiket ennek megfelelően intézzék.
 
Megértésüket köszönjük.
 
MKFE Biztosítási Alkusz Kft csapata
Közlekedési baleset sokféle módon következhet be. A károsult igényének érvényesítését azonban szinte lehetetlenné teszi, ha a károkozó jármű rendszáma ismeretlen. Vagy mégsem? Nézzük az erre vonatkozó szabályokat.
Kedves Ügyfeleink!
 
  Örömmel értesítjük az észak-magyarországi régió vállalkozóit, hogy a mai naptól az évek óta megszokott gyakorlathoz hasonlóan ismét köthető biztosítás a miskolci üzletkötőnknél. Az egykori miskolci MKFE-iroda volt vezetője, Elekné Hojdák Gizella e-mail-ben és telefonon áll szíves rendelkezésükre az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. konstrukcióit illetően. Egyeztetés után személyes találkozásra is van lehetőség.
 
Elérhetőségei:
e-mail: hojdak@mkfe.hu
mobil: 0630/2789436
 
Üdvözlettel:
 
Az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. csapata
 
 
Kedves Ügyfeleink!
  
Kérjük, hogy a mellékelt tájékoztatót figyelmesen olvassák el.


Kattintson erre: EUB Tájékoztatás koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.pdf
 
További szép napot kívánunk.
 
MKFE Biztosítási Alkusz Kft Csapata
Ha nyaralást tervez, vagy ha gépjárművezetőként kel útra, akkor idén a szokásosnál is fontosabb az, hogy biztonsága és biztonságérzete érdekében a lehető legtöbbet megtegye.
A Pénzügyminisztérium 2020. július 24-én kihirdetett rendelete alapján a biztosítótársaságok ezentúl fekete-fehér alapszínben is előállíthatják a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás meglétét igazoló zöldkártyát. Annak hátlapját a kibocsátók akár el is hagyhatják, így a dokumentum egyoldalassá vált.
Több fuvarozó vállalkozó is érdeklődött aziránt, hogy a forgalomból történő ideiglenes kivonás hogyan érinti egy-egy jármű bonus-malus biztosítási besorolását.
Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. június 1-ét követően az Aegon Biztosító kezeli a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt-nél létrejött vállalati vagyon, flotta és szállítmány biztosításokat.
Amennyiben a szerződésére az Aegon Biztosítótól kap számlát, kérjük az azon feltüntetett bankszámlaszámra utalja a díjat a korábbi szerződésszámra hivatkozva.
Az új bankszámlaszám: 10918001- 00000002-11800510
Kedves Ügyfeleink!
 
A járványhelyzet enyhülésével 2020. június 2-tól az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. munkatársai megkezdik a munkát az egyesület székházában. 
Kedves Ügyfeleink!
 
Bizonyára már értesültek a CIG Pannónia Biztosítónál végbemenő változásokról melyről szeretnénk Mi is tájékoztatni Önöket.
Kedves Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Wáberer Biztosító honlapján lehetőség van a kártyás díjfizetésre.
A BÁF, a CMR és az egyéni biztosítások esetén vehető igénybe.
 
Tisztelt Ügyfeleink!

Ügyfeleink, partnereink és munkatársaink, illetve családjaik egészsége és biztonsága elsődleges szempont számunkra, ezért legjobb tudásunk szerint próbálunk alkalmazkodni a helyzethez és követni a kormány rendelkezéseit. 
Kedves Ügyfeleink!
 
 
A mellékelt tájékoztatást adta ki az EUB a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Tájékoztató koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.pdf
 
Üdvözlettel: MKFE Alkusz Csapata
Tisztelt Ügyfeleink!
 
Bizonyára értesült már az Alkusz és az EUB Driver utasbiztosítási konstrukciójáról, mely a nemzetközi útra induló busz- és tehergépjármű-vezetőknek nyújt teljes körű védettséget. Komoly segítséget jelent, ha a gépkocsivezetőt külföldön baleset éri, megbetegszik, értékeit ellopják, vagy jogi támogatásra van szüksége. 
 
 
 Az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. megújult szemlélettel és a korábbiakhoz képest gyorsabb, személyesebb ügyintézéssel, ügyfélcentrikus kiszolgálással várja kedves ügyfeleit!
 
 
 

 
 
Minden Kedves Ügyfelünknek Nagyon Boldog Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánunk.
MKFE Biztosítási Alkusz Kft Csapata nevében
Tisztelt Ügyfeleink! 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. 2019. december 21. és 2020. január 2. közötti munkanapokon (a Karácsony és Újév közötti időszakban)
e-mailben tart ügyeletet az Ügyfelek számára.

Megkereséseiket a jelzett időszakban a szabo@mkfe.hu e-mail címre várjuk!

 
Tisztelt Ügyfeleink!  Az Alkusz Kft minden dolgozója nevében Békés Boldog Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánunk Önöknek!

 
Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2019, december 1-től újabb szolgáltatással bővült az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. kínálata: a kárrendezés, kárügyintézés és a kármegelőzési oktatással ezek a szolgáltatások ingyenesen érhetők el Ügyfeleink részére!
 
Tisztelt MKFE-Tagok!
Tisztelt Partnereink!
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy év végéig folyik a naptári évfordulós biztosítási szerződések esetleges felmondása és újrakötése. A kötési évfordulós biztosítások közül csak azokkal kell foglalkozni, melyek évfordulója január első két hetére esik.

Az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. felhívja a DAS gépjárművezetői jogvédelem-biztosítás védelme alatt álló gépkocsivezetők munkáltatóinak figyelmét, hogy a gépjárművezetői állományba érkezők és az onnan távozók személyes adatait elengedhetetlenül fontos közölni Alkusz cégünkkel, ugyanis egy-egy káresemény után csak azok a sofőrök élhetnek kártérítési igénnyel, akiknek adatlapjuk szerepel a biztosító aktualizált nyilvántartásában.
Szakmai találkozó Győrben
Önt is várjuk országjáró szakmai találkozóinkon!
 
 

 Mikor van szüksége egy vállalkozásnak arra, hogy biztosítékot adjon?


 
Új üteméhez érkezett az elektronikus baleseti kárbejelentő nyomtatvány informatikai fejlesztése: a kifejlesztett applikációval immáron tehergépjárművekkel, munkagépekkel vagy azok vontatmányaival kapcsolatos károkat, valamint a külföldi honosságú vagy biztosítatlan járműveket érintő káreseményeket is be lehet jelenteni – adta hírül 2019. szeptember 23-án a Magyar Biztosítók Szövetsége.
Felhívjuk figyelmüket, hogy bankváltás miatt a korábban az UniCredit Banknál vezetett bankszámlaszámaink megszüntetésre kerülnek, 2019.09.17-től a Raiffeisen Banknál vezetett alábbi számlaszámaink érvényesek:
Szeretné csökkenteni a fuvarozásból adódó szabálysértési, büntetési kiadásait? Önnek is volt már vitája biztosítóval a kárkifizetés összege miatt? 
Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy elindult a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete megújult weboldala, amely a korábbinál egyszerűbb, átláthatóbb módon kínálja a közúti fuvarozásban tevékenykedő cégek részére az aktuális szakmai tartalmakat, híreket és információkat, valamint az egyesület tagvállalkozásai számára elérhető kedvezményeket, szolgáltatásokat.
 
 
Közlekedési balesetet vagy akár egy kisebb koccanást követően kevés ember képes higgadt maradni, különösen akkor, ha a felelős nem áll meg. Kihez fordulhatunk segítségért ilyen helyzetben? Reménykedhetünk abban, hogy valaki megtéríti az okozott kárt? 

A Groupama Biztosító Zrt. — a biztosított és leendő ügyfelek magas színvonalú kiszolgálását szem előtt tartva — segítségünkre volt a pontos tájékoztatásban, mely az alábbiakban olvasható.

 

 

A hazai közúti árufuvarozó és személyszállító vállalkozások érdekvédelmi szervezeteként a magyar árufuvarozási és személyszállítási kapacitások közel felét képviseli egyesületünk, amely 1965 Óta végez érdekvédelmi és lobbitevékenységet itthon és nemzetközi szinten egyaránt, továbbá tagjai számára kedvezményesen nyújt szolgáltatásokat (pl. üzemanyagkártya, biztosítások).
 

Elkészült az E-kárbejelentő nevű mobilapp.

Azok az év végén biztosítót váltó autósok, akik nem fizették be az első negyedéves kötelező gépjármű felelősség biztosítási díjaikat március 1-jéig azzal fognak szembesűlni, hogy a Biztosítók díjnemfizetés miatt törlik szerződéseiket.
Tisztelt Ügyfeleink!

A régi Weboldalunkat az alábbi linken tudják továbbra is elérni.
http://old.mkfealkusz.hu/
 
Tisztelt Ügyfelünk!
 
 
Tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy 2017. január 1. napjától kezdődően az MKFE Biztosítási Alkusz Kft a biztosítási díjak szedését visszaadja, (CMR, BÁF, KEZESI) a CIG Pannonia Első Magyar Általános Biztosító Zrt-nek.
 

Tisztelt Ügyfeleink!


A Societatea Comerciala de Asigurare-Reasigurare Astra S.A. Magyarországi Fióktelepe által kezelt szerződésekkel és kárigényekkel kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást adjuk.

 

Tisztelt MKFE Tagok, Tisztelt Ügyfeleink!

 

Az MNB felfüggesztette a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási termékértékesítését, korlátozta a biztosító eszközei feletti rendelkezési jogát és pénzügyi terv elkészítését írta elő a hiányosságok megszüntetésére.

Minden jog fenntartva © 2013 MKFE Biztosítási Alkusz Kft
Készítette: SK Trend Kft
Verzió:
Utolsó frissítés: 2024.02.28